ZIEN EN DOEN

Zien en doen

Wat is er te zien en te doen?
Hoe prettig het ook is om in de Weidesuites te verblijven, we kunnen ons voorstellen dat je misschien ook nog even iets van de omgeving wilt zien. Of dat je er aan toe bent om mensen tegen te komen. Die mogelijkheden zijn er genoeg. Onderstaand noemen we er een paar ter inspiratie. En wil je eropuit in de natuur? Kijk dan even op de pagina natuur en omgeving.

Bezoek Amsterdam, Utrecht en Den Haag
De Weidesuites zijn de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Gouda, Leiden en Delft zijn met hun rijke historie ook zeer aan te bevelen. Het dorp Mijdrecht biedt een ruime keuze aan winkels en supermarkten en is slechts 10 minuten rijden. Restaurants en eetcafés direct in de buurt zijn er bijvoorbeeld in Noorden, Nieuwkoop en Mijdrecht.

Activiteiten In de directe omgeving van de Weidesuites zijn er vele golfbanen te vinden. Er is een mooi openlucht zwembad met ligweide in Nieuwveen en er zijn overdekte zwembaden in Nieuwkoop en Mijdrecht. Voor de sauna kun je naar Breukelen of naar Maarssen. Natuurmonumenten organiseert veel rondvaarten en excursies en de lokale kleine musea kunnen je blij verrassen met hun originele thema’s.

Toeristische trekpleisters
Er zijn meer bezienswaardigheden voor de toerist dan we kunnen opnoemen. In de grote steden zijn er natuurlijk al zeer veel. Daarbuiten zijn er De Keukenhof en de Bollenstreek, de Kaasmarkt in Gouda, de molens van de Kinderdijk, Naturalis, Kasteel Haarzuilens, het Archeon en Avifauna, om er maar eens een paar te noemen. En ook deze zijn allemaal op korte afstand van de vakantiewoningen gelegen.

Fietsen, varen, wandelen en vissen
Het Groene Hart is de ideale omgeving voor een wandeling of fietstocht langs groene weides, boerensloten, molens en plassen. Waar je ook komt, je zult versteld staan van de schoonheid van dit gebied. Om het je makkelijk te maken dit zelf te gaan ontdekken, kun je hier op diverse punten een fiets, kano, SUP-board of fluisterbootje huren. Er zijn diverse prachtige fiets-, vaar- en wandelroutes te vinden op de toeristische websites en bij de plaatselijke VVV’s. Of huur een roeibootje en gooi eens een hengeltje uit. Neem een picknickmand mee en idyllischer wordt het niet!

Dagje naar zee en strand
De kleinere strandjes in de buurt, met horecagelegenheid, vind je in Nieuwkoop langs het Meijepad, in Vinkeveen bij Eiland één en in de Reeuwijkse Hout. En als je liever een wandeling langs de kust maakt, bezoek dan de badplaatsen met hun mooie duingebied. Noordwijk en Katwijk liggen op ongeveer drie kwartier rijden.

Toeristische informatie Meer informatie over de omgeving en wat er hier te zien en te doen is? Klik dan op de link naar de website van de diverse toeristische organisaties.

  • Nieuwkoop
  • Het Groene Hart
  • Bodegraven Reeuwijk
  • Vinkeveen
  • Gouda
  • Woerden
  • Een paar suggesties