NATUUR

Natuur en omgeving

Informatie over de natuur en de omgeving
Onze twee Weidesuites, de Poldersuite en de Hooghesuite, zijn centraal gelegen in het Groene Hart, midden in de natuur. Overal om je heen kun je genieten van de uitgestrekte weilanden met koeien en slootjes, mooie rivieren en dijkjes en de Hollandse Plassen. Ontdek de volgende gebieden eens per fluisterboot, kano of SUP-board. Varen, wandelen en fietsen kun je hier naar hartenlust. Maar ook voor natuurfotografen en vogelaars is het gebied een Walhalla!

Klik hier voor een foto impressie van de fauna rondom de Weidesuites

De Nieuwkoopse Plassen en De Meije
Nationaal Landschap De Nieuwkoopse Plassen is een uniek en groot natuur- en recreatiegebied. Het wordt omsloten door de dorpen Nieuwkoop, Noorden, Woerdense Verlaat en De Meije en het is in alle jaargetijden een paradijs voor de natuurliefhebber. Natuurmonumenten heeft niet voor niets veel leuke activiteiten in en rond dit gebied. De Meije is zowel de naam van een pittoresk lintdorpje met haar markante watertoren, als van het lieflijk kronkelende riviertje. Het kan er zomers best druk zijn met toeristen, toch zal je er altijd rust en stilte ervaren. Als je het aan ons vraagt, is dit eigenlijk een niet te missen plekje.

De Hollandse Plassen en Overige Natuurgebieden
De Nieuwkoopse Plassen zijn onderdeel van het Hollandse Plassengebied. Net zoals bijvoorbeeld de Vinkeveense-, Loosdrechtse en Reeuwijkse Plassen. Stuk voor stuk heerlijke watergebieden om te recreëren. En je bent er zo! Een paar andere natuurgebieden die om de hoek liggen, zijn de Groene Jonker, Ruygeborg, Lusthof De Haeck en De Bovenlanden. Iets verderop vind je onder meer de Reeuwijkse Hout en Botshol.

De Kromme Mijdrecht
De Weidesuites zijn gelegen aan een kort pad gelegen aan een kort pad dat naar de Kromme Mijdrecht voert. Op en langs deze mooie rivier is ook heel prettig recreëren. In de nabije omgeving zijn er onder meer fietsen en kano’s te huur.

Flora en fauna
Een purperreiger, lepelaar, blauwborst, ijsvogeltje of een roerdomp spotten? In dit gebied zie je veel prachtige en zeldzame vogelsoorten. Bij de Weidesuites is zelfs eens een visarend neergestreken! Zwanen, eenden, ganzen en andere meer alledaagse gevleugelde watervrienden zijn hier talrijk aanwezig. Dieren als schapen, kippen en koeien zijn kenmerkend voor het Groene Hart. Maar wist je dat er hier ook otters, reeën en vossen leven? Met een beetje geluk kom je er eentje tegen op je tocht door de natuur. Vergeet je camera daarom niet! Behalve de weilanden zijn ook de rietlanden een lust voor het oog. Enkele zeldzame plantensoorten, zoals zonnedauw, komen hier in de natuurgebieden voor.

Een paar suggesties